PLAN WEEKENDU
3 marca
19:30 – wieczór z muzyką w Restauracji Szyszka.
Wystąpi TRIO: Ania Kosa - wokal, Marcin Sweklej – gitara, Andrzej Kolasiński – bas.
4 marca
14:00 – 15:30 – lunch (płatny dodatkowo)
Menu lunchowe
Zupy:
Krem z pieczonego ziemniaka / boczek / ser taleggio
Flaki z boczniaka
Dania główne:
Łosoś / purée ziemniaczane / groszek / sos cytrynowy
Pierś z kurczaka supremé / purée z karmelizowanej cebuli / marchew konfitowana / marynowany ogórek / demi glace
Żebro wieprzowe BBQ / ziemniak / kapusta zasmażana
Pęczotto buraczane / czerwone wino / boczniak
Uroczysta kolacja urodzinowa
19:00 – przywitanie Gości kieliszkiem Prosecco
19:30 – kolacja degustacyjna
Przystawki:
Tatar z regionalnego pstrąga / poduszka z ziemniaków / seler naciowy / ikra z pstrąga z Zielenicy
Samos z perliczką / grzyby / cappuccino grzybowe
Zupa:
Krem truflowy / smażone żółtko / czarna trufla
Dania Główne:
Jesiotr / purée z groszku / ogórek / koper / sos beurre blanc / czarny czosnek
Mostek wołowy / purée z topinamburu / orzech laskowy / jabłko / gratine buraczane / trawa cytrynowa / sos demi glace z czerwonym pieprzem
Deser
Tort urodzinowy
Godziny otwarcia Restauracji Szyszka:
3 marca: 14:30 – 22:00
4 marca: 14:00 – 15:30
5 marca: 13:30 – 22:00
Godziny otwarcia Spa:
3 marca – 4 marca: 10:00 – 22:00
5 marca: 9:00 – 18:00