Święto wina Salentein w Hotelu Seidorf *****
Hotel Seidorf ***** na swoje wino domu wybrał Salentein. Ten argentyński trunek powstał z pasji i zamiłowania do regionu, czyli tak samo jak hotel na wzgórzu Kazalnica. Nasi Goście będą mogli odkryć pełnię smaku podczas kolacji degustacyjnej z pairingiem win.
Szef kuchni Tomasz Czarnecki i Daniel Ottlik dobiorą potrawy do trunków spod szyldu Salentein.
Niezwykły wieczór poprowadzi wybitna postać polskiej sceny kulinarnej, Robert Sowa.
Pairing win komentowany przez Gościa specjalnego - Stenia Paparella, która odkryje tajemnice trunków z Doliny Uco.
Argentyński klimat stworzą nie tylko smaki potraw i win, ale także muzyka akordeonu i pokaz tanga argentino. Naszych Gości czeka wyjątkowy wieczór.
Przebieg wydarzenia:
20:00 – przywitanie gości w Restauracji Szyszka
20:30 – komentowana kolacja degustacyjna z pairingiem win
Menu klasyczne:
Łosoś / sepia / awokado / bergamotka
Sparkling Brut Cuvee Exceptionnelle
Langustynka / mus skorupiakowy / rozeta cytrynowa
Salentein Chardonnay
Halibut / flan z kalafiora / sos estragonowy
Corte de Blancas
Polik wołowy / brioche / gorczyca / groszek cukrowy
Salentein Malbec
Polędwica argentyńska / purée z borowika / karmelizowana cebula / ziemniak
Numina Petit Verdot
Deser czekoladowy
Single Vineyard „El Tomillo” Malbec
Menu wegetariańskie:
Tatar z awokado / ciasto francuskie / majonez wegański
Empandas z warzywami / sos z wędzonej papryki / salsa paprykowa
Locro – argentyńska zupa z fasolą
Stek z selera / puree z palonego selera / kawa / skorzonera / sos chimmichurri
Mozarella smażona/ batat / cebula karmelizowana